«KARAZIN CAREER WEEK»

19 квітня 2023 року ННІ «Інститут державного управління» узяв участь у проведенні тижня кар’єри Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна «KARAZIN CAREER WEEK» .

На тему «Ефективна поведінка при працевлаштуванні» кафедрою економічної політики та менеджменту була організована зустріч студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з директором з управління персоналом Холдингу «UBC Group» Олексієм ГІБАДУЛЛІНИМ.  Знаний фахівець у сфері управління персоналом, магістр бізнес-адміністрування, доктор філософії Олексій Гібадуллін розповів про Холдинг «UBC Group», представив цікавий фільм про діяльність, напрямки й перспективи відновлення виробництва в умовах воєнного стану. Під час відкритого спілкування учасники зустрічі обговорювали не тільки можливості ефективного працевлаштування та початку кар’єри молодих фахівців, а й характеристики сучасного ринку праці, що поступово відновлюється. Особливе зацікавлення викликала розмова про професії, що сьогодні є найбільш затребуваними на ринку праці не лише в Україні, а й у світі. Відбулася змістовна та цікава бесіда в онлайн режимі.

Начальник управління реалізації політики зайнятості Харківського обласного центру зайнятості Інна ПРОХОРЕНКО була запрошеною гостею кафедри соціальної і гуманітарної політики на зустрічі зі студентами другого (магістерського) рівня вищої освіти, присвяченій особливостям розвитку ринку праці України і Харківщини. Компетентно й дуже доступно Інна Анатоліївна пояснила основні завдання Державної служби зайнятості як активного посередника на ринку праці між роботодавцями і шукачами роботи,  розповіла про вакансії на ринку праці Харківщини, зупинилась на можливостях тимчасового працевлаштування і навчання. Особливо студентів зацікавили питання отримання грантів для різних категорій громадян на створення  й розвиток власного бізнесу, а також мінігрантів під бізнес-плани.  Наступну зустріч домовились присвятити роз’ясненню нюансів урядової Програми компенсації роботодавцям за працевлаштування молоді на перше робоче місце, яка стартує в Україні з 29 квітня 2023 року.

Висловлюємо щиру подяку гостям тижня кар’єри «KARAZIN CAREER WEEK» у нашому інституті  та сподіваємось на подальшу співпрацю.

Поділитися